Het moment verplaatsing nadert

Het laatste projectoverleg heeft plaatsgevonden op de locatie, het moment van de verplaatsing nadert immers. Tree-o-logic, de Nationale Bomenbank en Versluys Verkeerstechniek waren vandaag op locatie aanwezig om de boom opnieuw te inspecteren en de laatste details van de verplaatsing, de wegafzetting en de diverse handelingen door te nemen.

De kastanjeboom heeft inmiddels al veel van zijn blad verloren en gaat over in de ruststand (zie foto). Dit is zeer positief en een uitstekend moment om de verplaatsing naar de nieuwe locatie aan de Anna van Burenlaan te realiseren.

Op maandag 11 oktober is het verplaatsingsmoment. Een hele happening die de vrijwel gehele dag in beslag zal nemen! Op deze dag wordt ook de nieuwe locatie voorbereid. Dan wordt de kleine boom verwijderd, het gat gegraven en de beluchting en de nieuwe gietrand aangebracht. De kleine boom wordt vervolgens geplaatst op een nieuwe locatie in het Bospark. Nog diezelfde dag wordt de kastanjeboom verticaal op de kraan gehesen, verplaatst en geplaatst en verankerd op locatie aan de Anna van Burenlaan.

Nieuwe locatie van de boom Nieuwe locatie van de boom

 

Een heugelijke dag waarop het projectteam ook aanwezig is voor een persmoment. De wethouder zal daarbij een plaatsingshandeling verrichten op locatie. De belangrijkste werkzaamheden worden gefilmd en geplaatst op deze website.